Anasayfa » 2- BEŞİKTAŞ » Beşiktaşlı olmayan genel kurul üyelerinden nasıl kurtuluruz?

Beşiktaşlı olmayan genel kurul üyelerinden nasıl kurtuluruz?

Beşiktaşlı olmayan üyelerin genel kurulda oy kullanmaları, Beşiktaş’ın geleceğinde söz sahibi olabilmesi her daim soru ve sorun olmuştur.

Kulube birşekilde üye olmuş ancak Beşiktaşlı olmayan üyelerin üyelikten çıkartılması konusunda Dernekler Masası görüşü Kulubün tüzüğüne göre hareket edilmesi yönünde… Tüzükte bu konuda görevli organ bildiğiniz gibi Disiplin Kurulu. Disiplin Kurulu, üyelerin disiplin cezasını gerektiren tutum ve davranışlarına ilişkin olarak tüzükte belirlenen usuller çerçevesinde yapılan başvuruları değerlendirir ve Yönetim Kurulu’na öneri olarak sunulmak üzere karara bağlamakla görevli.

Yakın zamanda adı soyadı sicili kimliği belli kişlerin ihracı için açılan dava dosyasıda ayrıca camiada dikkali bir şekilde takip edilmekte. Ancak kesin ve en etkili çözümün Disiplin Kurulunda geçtiğini söylemeliyiz. İstek ve hedef bu yönde tecelli ederse sonucun alınacağı bir gerçek. Eskilerin tabiri ile elini taşın altına sokmak gerekiyor. Niyet olmalı ama bu henüz yakın gelecekte de gözükmemekte. Bu durumun başlıca kaynağı yönetim tarafından da desteklenmiyor veya teşvik edilmiyor olması. Neden sorusunun yanıtı belki bindirilmiş kıtaların yönetim lehinde hareket etmesi olabilir. Bu seçimlerde aday olmak isteyen kişileri de adaylıkta tereddüt içinde bırakmakta. Sonuçta aday olacak kişi yarışa 1500-2000 kişi geriden başlıyor. Tam bir kısır döngüye yol açmakta.

Mayısta yapılacak kongrede Genel Kurul Üyelerinin Beşiktaş’ın geleceği içinen yüksek katılım ile salona gelmeleri, mali ve idari olarak kulubumuzu değerlendirmeleri, bütün önyargılarını bırakarak oylarını kullanmaları dileğimizdir.

1903 CEMİYETİ